Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 1.202 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatie aankoop woning

Taxatie bij aankoop van een huis is noodzakelijk als u een hypotheek aanvraagt. U heeft voor uw hypotheek een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit is een eis van uw geldverstrekker.

Huis kopen taxatie

Als u een huis koopt, heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig om een hypotheek aan te vragen. De taxatie voor aankoop van uw huis bepaalt uw maximale hypotheek. Daarom is een aankooptaxatie verplicht voor het verkrijgen van een hypotheek. U laat uw woning taxeren als u daadwerkelijk een hypotheekaanvraag indient. Dit gebeurt vaak nadat de onderhandelingen over de vraagprijs zijn afgerond.

Gevalideerde taxatie aankoop huis

Als u uw huis laat taxeren voor aankoop, heeft u een gevalideerde taxatie nodig. Dit houdt in dat het taxatierapport wordt gekeurd door een validatie-instituut, zoals het NWWI. Het instituut controleert of de taxateur en de aankooptaxatie aan alle strengen kwaliteitseisen voldoen en of de aankooptaxatie is uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur. Uw taxateur mag namelijk niet bij de aankoop betrokken zijn als makelaar. 

Bij de aanvraag van uw hypotheek moet u een gevalideerd taxatierapport aanleveren. In het taxatierapport staan alle eigenschappen van de woning omschreven. Denk hierbij aan zaken als de oppervlakte, het type woning, kwaliteit van onderhoud en de omgeving. Op deze details wordt de taxatiewaarde gebaseerd. 

Live chat - Online
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97407 beoordelingen