Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 2.089 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatie aankoop woning

Taxatie bij aankoop van een huis is noodzakelijk als u een hypotheek aanvraagt. U heeft voor uw hypotheek een gevalideerd taxatierapport nodig.

Huis kopen taxatie

Tijdens een taxatie voor de aankoop van een woning wordt de taxatiewaarde bepaald. Deze waarde is van belang voor de aanvraag van een hypotheek: de maximale hypotheek wordt gebaseerd op de taxatiewaarde. Daarom is een aankooptaxatie verplicht voor het verkrijgen van een hypotheek. U laat uw woning taxeren als u daadwerkelijk een hypotheekaanvraag indient. Dit gebeurt vaak nadat de onderhandelingen over de vraagprijs zijn afgerond.

Taxatierapport bij aankoop huis

Een taxateur maakt altijd een taxatierapport op. In het taxatierapport staan alle eigenschappen van de woning omschreven. Denk hierbij aan zaken als de oppervlakte, het type woning, kwaliteit van onderhoud en de omgeving. Op deze details wordt de taxatiewaarde gebaseerd.  Als u een woning koopt, heeft u een gevalideerde taxatie nodig. Dit houdt in dat het taxatierapport wordt gekeurd door een validatie-instituut, zoals het NWWI. Het instituut controleert of de taxateur en de aankooptaxatie aan alle strengen kwaliteitseisen voldoen en of de aankooptaxatie is uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur. Uw taxateur mag namelijk niet bij de aankoop betrokken zijn als makelaar. 

Huis laten taxeren voor aankoop

Bij de aankooptaxatie wordt onder andere gekeken naar de staat van de woning, de plaats van de woning en vergelijkbare woningen in de buurt. De kosten van een aankooptaxatie verschillen sterk per taxateur. U bespaart op de kosten van uw aankooptaxatie door taxateurs te vergelijken. Vergelijk direct taxateurs bij u uit de regio!

Live chat - Online
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 65787 beoordelingen