Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 1.265 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Bureauwaardering

Bij een bureauwaardering vindt de taxatie op afstand plaats. De taxateur komt niet op locatie om de woningwaarde te bepalen. Hierdoor is een bureauwaardering goedkoper en sneller dan een taxatierapport. Het is echter geen vervanging van de huidige taxatierapporten, maar een vervanging van de modelmatige taxatie. 

Taxatie op afstand

Een bureauwaardering vindt volledig op afstand plaats. De taxateur gebruikt alle informatie die hij in registers en andere informatiebronnen kan vinden. De woningwaarde wordt gebaseerd op twee onafhankelijke modelwaardes. Deze modelwaardes moeten worden vastgesteld door modelwaardeleveranciers.

Bureauwaardering en modelmatige taxatie

Vanaf 1 juli 2021 vervangt de bureauwaardering de modelmatige taxatie op afstand. Het is een uitgebreide variant van de modelmatige taxatie. Maar wat is een modelmatige taxatie? Een modelmatige taxatie is een waardebepaling van een object aan de hand van vergelijkingsmethodes. De bureauwaardering is de opvolger van deze modelmatige manier van taxeren.

Bureauwaardering voor hypotheek

Als u aan enkele voorwaarden voldoet, kunt u een bureauwaardering gebruiken voor uw hypotheekaanvraag. Dit is het geval als de hoogte van de hypotheek niet meer is dan 90% van de woningwaarde en de hypotheekverstrekker een bureauwaardering toestaat. Bovendien moet de woning geschikt zijn voor een bureauwaardering. Nieuwbouwwoningen, appartementen en unieke woonobjecten zijn uitgesloten voor een bureauwaardering. Uw hypotheekverstrekker kan meer informatie geven over de voorwaarden van het gebruik van een bureauwaardering.

Bureauwaardering kosten

Een bureauwaardering is goedkoper dan een taxatierapport. U vergelijkt taxateurs die bureauwaarderingen aanbieden eenvoudig en snel. Dit doet u via onderstaande link.

Bureauwaardering aanvragen

Live chat - Online
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 98159 beoordelingen