Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 2.773 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Huis laten taxeren: dit moet je weten

Wilt u uw huis laten taxeren? Op deze pagina leest u alles over een huis laten taxeren voor de aankoop van een huis of het afsluiten of verlagen van een hypotheek.

Huis laten taxeren

Als u de waarde van een huis wilt weten, dan moet u het huis laten taxeren. Tijdens een taxatie wordt de waarde van een huis bepaald en beschreven aan de hand van een taxatierapport. Er zijn verschillende redenen om een taxatie te laten uitvoeren:

Huis laten taxeren voor aankoop

Bij aankoop van een woning heb je een taxatierapport nodig om een hypotheek af te sluiten. Bij een taxatie voor de aankoop van een woning worden verschillende aspecten van de woning en de omgeving onderzocht. Deze details, waaronder het type woning, de staat van het huis en de omgeving en de privaatrechtelijke aspecten, worden opgenomen in het taxatierapport.

Huis laten taxeren voor hypotheek

Voor de aanvraag van een hypotheek heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Aan de hand van deze taxatie wordt de maximale hoogte van de lening bepaald. De taxatie wordt gevalideerd (of gekeurd) door een onafhankelijk validatie-instituut, zoals het NWWI. Als je je huis wilt laten taxeren voor een hypotheek, dan moet het taxatierapport aan strenge kwaliteitseisen voldoen.

Huis opnieuw laten taxeren voor lagere hypotheek

Ook kunt u uw huis opnieuw laten taxeren voor een lagere hypotheek. Als uw hypotheeklening een groot deel van de waarde van uw huis is, dan loopt de bank een risico. U zit in een bepaalde risicoklasse en u betaalt renteopslag op je hypotheekrente. Als uw huis meer waard is geworden, bijvoorbeeld door een verbouwing, dan kunt u uw risicoklasse verlagen. De renteopslag op uw hypotheekrente gaat dan omlaag of vervalt zelfs. U bewijst dat uw huis meer waard is geworden door het huis (opnieuw) te laten taxeren. Zo krijgt u een lagere hypotheek.

Huis laten taxeren kosten

Wilt u uw huis laten taxeren? De kosten voor een taxatie verschillen per taxateur. Vergelijk de tarieven van alle taxateurs uit uw regio en vind de goedkoopste taxateur om uw huis te laten taxeren.

Betaal niet te veel voor een hypotheek taxatie. Vind het goedkoopste hypotheek taxatierapport. Vergelijk nu!

Live chat - Online
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 54271 beoordelingen