Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 1.202 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Kwaliteitseisen taxateur

Kwaliteitseisen van een taxateur garanderen de professionaliteit van een taxatie. Alle erkende taxateurs moeten aan een aantal eisen volden. Taxatietarieven.com staat boordevol informatie over de verschillende kwaliteisen.

Kwaliteitseisen taxateur

Een goede taxateur herkent u aan een aantal kwaliteitseisen. Sommigen daarvan zijn verplicht om erkend taxateur genoemd te worden. Een goede taxateur voldoet aan de volgende eisen:

  1. Ingeschreven in het erkende taxatieregister NRVT;
  2. Lid van een van de drie makelaarsbrancheverenigingen VastGoedPro, NVM of VBO;
  3. Maakt het taxatierapport op conform de CHF-normen;

De volgende zaken zijn niet verplicht, maar wel gebruikelijk en soms expliciet verlangd door de hypotheekgeldverstrekker:

  1. In het bezit zijn van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgesloten bij een erkende verzekeraar;
  2. Aangesloten zijn bij het NWWI;
  3. Niet voorkomen op de "zwarte en grijze lijsten" van geldverstrekkers;
  4. Zelf als taxateur de taxatieactiviteiten verrichten;
  5. Voortdurend het kennisniveau op peil houden;

Branchevereniging

Alle taxateurs zijn aangesloten bij een van drie makelaarsbrancheverenigingen: VastGoedPro, NVM en VBO.

VastGoedPRO

VastgoedPRO is een makelaarsbranchevereniging en de enige beroepsorganisatie in Nederland waarin makelaars, taxateurs en andere vastgoedprofessionals verenigd en georganiseerd zijn. Het is opgericht vanuit de wens van experts om zich aantoonbaar kwalitatief te onderscheiden en garantie te kunnen geven aan klanten. Inmiddels is het één van de drie brancheverenigingen waarbij een taxateur aangesloten kan zijn.

NVM

De NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaars en Taxateurs) is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen en een van de makelaarsbrancheverenigingen waarbij een taxateur aangesloten kan zijn. De NVM heeft ruim 4000 leden en zorgt voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek.

VBO

Taxateurs kunnen aangesloten zijn bij de branchevereniging VBO of de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed. Deze branchevereniging staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid en toets zijn leden permanent op vakkennis. Zo waarborgen zij de kwaliteit van de dienstverlening.

SWEW taxatie

De taxateurs die zijn aangesloten bij taxatietarieven.com zijn allemaal aangesloten bij een SWEW- erkend taxatie instituut. Dit houdt in dat zij een taxatierapport op kunnen stellen waarmee u de hypotheek met NHG kunt afsluiten. Dit is gunstig voor u, want door de garantie dat de hypotheek volledig wordt afgelost, krijgt u korting op uw hypotheekrente.

Alle taxateurs aangesloten bij taxatietarieven.com voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een goedkope taxatie van hoge kwaliteit.

Betaal niet te veel voor een taxatierapport. Vergelijk taxateurs en bespaar honderden euro's. Vergelijk nu!

Live chat - Online
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97399 beoordelingen