Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 1.386 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatie nieuwbouw

De taxatie van een nieuwbouwwoning is meestal niet verplicht. In de meeste gevallen is een modelmatige taxatie voldoende voor de hypotheekaanvraag voor een nieuwbouwwoning. Er zijn wel uitzonderingen.

Wanneer geen taxatie nieuwbouwwoning nodig?

Een taxatie van een nieuwbouwwoning is vaak niet verplicht. Voor de aanvraag van een hypotheek voor een nieuwbouwwoning accepteren de meeste geldverstrekkers een modelmatige taxatie. Er zitten twee voorwaarden aan het gebruiken van een modelmatige taxatie voor een nieuwbouwwoning:

Modelmatige taxatie

Bij een modelmatige taxatie wordt de waarde van uw huis bepaald zonder dat deze bezichtigd wordt door een taxateur. Dit wordt ook wel een bureauwaardering genoemd. Hiervoor worden bekende gegevens over het huis, zoals locatie en oppervlakte, vergeleken met vergelijkbare huizen. Op basis van oudere transacties en waardes en de huidige woningmarkt wordt de actuele waarde van de woning geschat. Een modelmatige taxatie is meestal inzetbaar als taxatie van een nieuwe woning.

Wanneer wel taxatie nieuwbouwwoning nodig?

U heeft een taxatie voor nieuwbouw nodig in de volgende situaties:

Wilt u weten of de taxatie van uw woning in aanbouw nodig is? Dan kunt u het beste contact opnemen met uw hypotheekadviseur.

Taxatiekosten nieuwbouw

De taxatiekosten van nieuwbouw kunnen afwijken van reguliere tarieven. Dit is vooral het geval bij een nieuwbouw taxatie vanaf tekening. Dit is extra werk voor de taxateur. Sommige taxateurs rekenen om deze reden een toeslag voor de taxatie van uw nieuwbouwwoning vanaf tekening. Taxateurs zijn vrij om hun eigen tarieven te hanteren, waardoor er grote verschillen zijn. Onze taxatietarieven-vergelijking zet alle kosten voor een nieuwbouw taxatie overzichtelijk voor u op een rijtje. Vergelijk de taxatierapporten voor nieuwbouw nu en vind de voordeligste taxatie voor uw woning.

Vergelijk prijzen nieuwbouwtaxatie

Live chat - Online
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 98074 beoordelingen