Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 2.780 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Gevalideerd taxatierapport - Taxatie met validatie

Als u een hypotheek aanvraagt of wilt aanpassen, dan is een gevalideerd taxatierapport in de meeste gevallen verplicht. Een gevalideerd taxatierapport moet voldoen aan strenge kwaliteitseisen, wat wordt gecontroleerd door een onafhankelijk validatie-instituut. Elke taxateur die is aangesloten bij taxatietarieven.com kan een gevalideerde taxatie voor u uitvoeren met gegarandeerde acceptatie. U betaalt naast de reguliere kosten voor een gevalideerd taxatierapport extra kosten voor de validatie.

Gegarandeerde acceptatie? Vergelijk nu!

Wat is een gevalideerd taxatierapport?

Een gevalideerd taxatierapport is een taxatierapport van uw woning dat gevalideerd is door een validatie-instituut (zoals het NWWI). Een gevalideerd taxatierapport kan gebruikt worden voor onder andere het aanvragen van hypotheken. Het taxatierapport wordt nauwkeurig opgesteld door de taxateur en moet voldoen aan vele strenge kwaliteitseisen. Het validatie-instituut controleert de volgende zaken:

  • De juistheid van de werkwijze van de taxateur;
  • De correctheid van de onderbouwing van de woningwaarde;
  • De aanwezigheid van alle vereiste bijlagen.

Zijn alle zaken correct en aanwezig, dan valideren zij het rapport. Alle taxateurs van taxatietarieven.com kunnen u voorzien van een gevalideerd taxatierapport met gegarandeerde acceptatie.

Wanneer heb ik een gevalideerd taxatierapport nodig?

U hebt een gevalideerd taxatierapport nodig als u een hypotheek aanvraagt of aanpast. Een gevalideerd taxatierapport is altijd verplicht bij de financiering van een NHG-hypotheek. Ook eisen nagenoeg alle Nederlandse geldverstrekkers een gevalideerd taxatierapport bij de aanvraag van een hypotheek zonder NHG.

Gevalideerd taxatierapport kosten

De kosten van een gevalideerd taxatierapport zijn opgebouwd uit het reguliere tarief en extra kosten voor de validatie. Een niet-gevalideerd taxatierapport zal minder kosten dan een gevalideerd taxatierapport, maar kunt u niet overal voor gebruiken. De prijs van een gevalideerde taxatie kunt u vinden en vergelijken in de prijsvergelijker.

Bij de weergegeven taxatiekosten in de taxatietarieven-vergelijking van taxatietarieven.com zijn de validatiekosten al meegenomen in het bedrag. U krijgt dus het all-in tarief te zien en komt achteraf niet voor nare verrassingen te staan!

Ook profiteren van de laagste taxatiekosten voor een gevalideerd taxatieraport? Vul onze taxatietarieven-vergelijking in en vindt direct het goedkoopste gevalideerde taxatierapport. Vergelijk nu!

Live chat - Online
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 59339 beoordelingen