Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 2.773 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

NHG Taxatie – Gevalideerd NHG taxatierapport

Een NHG taxatie heeft u nodig voor het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Het verschil met een standaard taxatie is dat de taxateur bij een NHG taxatie het taxatierapport onafhankelijk moet laten goedkeuren door een validatie instituut, meestal het NWWI. Hierdoor maakt de taxateur extra kosten, die aan u worden doorberekend. Bij Taxatietarieven zijn deze extra kosten al meegenomen in het totaalbedrag, waardoor u altijd het all-in tarief te zien krijgt voor uw NHG-taxatie. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Tip: Bespaar kosten bij een NHG taxatie, vind de goedkoopste NHG taxateur in uw regio. Vergelijk nu!

Wat is NHG (Nationale Hypotheek Garantie)?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is de naam van de garantie die u kunt krijgen als u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning. Als u een hypotheek afsluit, maakt u samen met de geldverstrekker afspraken over de betaling van uw hypotheeklasten. De NHG wordt verzorgt door de SWEW (Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen).

Validatie van het NHG taxatierapport

Om de kwaliteitseisen ten aanzien van taxateurs en het taxatierapport te waarborgen, accepteert NHG het taxatierapport uitsluitend indien deze door tussenkomst van een erkend instituut (bijvoorbeeld NWWI) is gevalideerd. Dit houdt in dat het instituut controleert of het taxatierapport en de taxateur aan alle kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast mag het taxatierapport van de meeste geldschieters niet ouder zijn dan drie maanden. Enkele geldschieters accepteren een NHG taxatierapport dat maximaal zes maanden oud is.

Daarnaast moet de vestigingsplaats van de taxateur zich binnen een acceptabele afstand van het taxatie-object of in dezelfde stad bevinden om het hoogste niveau van kennis te kunnen waarborgen.
Vind direct de goedkoopste NHG taxateur die bij u in de buurt mag taxeren door onze taxatietarieven-vergelijking in te vullen.

Elk taxatierapport wordt gepubliceerd in een centrale, beveiligde database die alleen via een unieke code voor hypotheekadviseurs, hypotheekverstrekkers, particuliere cliënten en NHG toegankelijk is.

Onze taxatietarieven-vergelijking zet alle kosten overzichtelijk voor u op een rijtje. Omdat wij merken dat de meeste mensen een NHG taxatie inclusief NWWI-validatie nodig hebben toont onze vergelijkingstool direct het tarief van een gevalideerde NHG taxatie. Zo ziet u in één oogopslag wat de totale kosten zijn voor uw taxatie van de woning. Vergelijk de taxatiebureaus nu en vind de voordeligste NHG taxatie voor uw woning. Vergelijk nu!

Live chat - Online
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 54346 beoordelingen