Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 2.773 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatiekosten huis

De taxatiekosten van een huis verschillen per taxateur, omdat zij zelf hun taxatietarieven vaststellen. 

Waaruit bestaan de taxatiekosten?

De kosten van een taxatie zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Bij een woningtaxatie zijn er naast de kosten van een taxatierapport vaak nog bijkomende kosten, zoals:

Kosten NHG- en/of NWWI-validatie

Heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig? Dan betaalt u extra validatiekosten. De kosten voor validatie verschillen per taxateur. Het is dus verstandig om de tarieven goed te vergelijken.

Als u in aanmerking komt voor een hypotheek met NHG, is er sprake van validatie. De kosten voor een NWWI-taxatie zijn hoger dan de kosten voor een gewone taxatie van een woning. Laat u daarom altijd informeren over de kosten voor een NWWI-taxatie.

Taxatiekosten hypotheek

Voor het aanvragen van het hypotheek hebt u bijna altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Daarom bestaan de taxatiekosten voor een hypotheek uit twee delen: het reguliere taxatietarief en extra kosten voor de validatie van de taxatie. De taxatiekosten voor aanvraag van een hypotheek zijn dus vaak iets hoger dan de kosten voor een gewone taxatie van een woning.

Zijn taxatiekosten aftrekbaar?

De taxatiekosten voor de aanvraag van een hypotheek zijn aftrekbaar van de belastingaangifte. U mag de taxatiekosten in 1 keer aftrekken in de belastingaangifte over het jaar waarin u de kosten heeft betaald. Heeft u een taxatie nodig voor iets anders dan een hypotheekaanvraag? Dan zijn de taxatie kosten niet aftrekbaar.

Taxatiekosten woning vergelijken

De kosten van een woningtaxatie verschillen per taxateur. U kunt dus zelf de goedkoopste taxateur kiezen. De prijsvergelijker van Taxatietarieven.com vergelijkt alle taxateurs, zodat u de beste keuze maakt.

Meer dan 1.185.000 mensen gingen u voor!

Vergelijk gratis alle taxateurs in Nederland

Goedkoopste taxateurs in uw regio Op basis van tarieven en kwaliteit Gevalideerde (NWWI, NHG) taxaties

Vergelijk nu gratis!

Live chat - Online
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 54346 beoordelingen