Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 1.202 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatiekosten

De taxatiekosten van een huis verschillen per taxateur, omdat zij zelf hun taxatietarieven vaststellen. U betaalt voor het taxatierapport en enkele bijkomende kosten. Bij een taxatie voor een hypotheek hebt u een gevalideerd taxatierapport nodig. Daarvoor betaalt u extra validatiekosten en zijn de volledige kosten aftrekbaar van de belasting.

Betaal niet te veel voor een taxateur. Vind het goedkoopste taxatierapport. Vergelijk nu!

Kosten taxatie woning

De kosten van een taxatie zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Bij een woningtaxatie zijn er naast de kosten van een taxatierapport vaak nog bijkomende kosten, zoals:

Taxatiekosten hypotheek

Voor het aanvragen van het hypotheek hebt u bijna altijd een gevalideerd taxatierapport nodig. Daarom bestaan de taxatiekosten voor een hypotheek uit twee delen: het reguliere taxatietarief en extra kosten voor de validatie van de taxatie. De taxatiekosten voor aanvraag van een hypotheek zijn dus vaak iets hoger dan de kosten voor een gewone taxatie van een woning.

Taxatierapport kosten aftrekbaar?

De taxatierapport kosten voor de aanvraag van een hypotheek zijn aftrekbaar van de belastingaangifte. U mag de kosten van uw taxatie aftrekken in de belastingaangifte over het jaar waarin u de kosten heeft betaald. Heeft u een taxatie nodig voor iets anders dan een hypotheekaanvraag? Dan zijn de taxatiekosten niet aftrekbaar.

Kosten taxatie huis vergelijken

De kosten van een woningtaxatie verschillen per taxateur. U kunt dus zelf de goedkoopste taxateur kiezen. De prijsvergelijker van Taxatietarieven.com vergelijkt alle taxateurs, zodat u de beste keuze maakt.

Meer dan 1.570.000 mensen gingen u voor!

Taxatiekosten vergelijken

Goedkoopste taxateurs in uw regio Op basis van tarieven en kwaliteit Gevalideerde (NWWI, NHG) taxaties

Vergelijk nu gratis!

Live chat - Online
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97407 beoordelingen