Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 2.418 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Vergelijk taxateurs voor een taxatie van een huis

U heeft het huis van uw dromen gevonden en u wilt de waarde weten voor bijvoorbeeld een hypotheek of verzekering? Dan heeft u een taxatierapport nodig. Daarvoor wilt u natuurlijk niet te veel betalen. Vul onze taxatietarieven-vergelijking in en vind direct de goedkoopste huistaxatie!

Wat is een taxatie?

Wat is een taxatie? Een taxatie is de waardebepaling van een object. De waarde van een woning wordt geschat door middel van een taxatie. Een taxatie wordt uitgevoerd door een taxateur en wordt verwerkt in een taxatierapport. Door een erkende taxateur voor de taxatie van uw huis in te schakelen, krijgt u een goed beeld van hoeveel het huis eigenlijk waard is. Dit is niet alleen van belang wanneer u een hypotheek (evt. met NHG) wilt aanvragen, maar ook wanneer u:

Tip: Vergelijk de erkende taxateurs in uw regio en vind de goedkoopste taxateur voor uw huis! Vergelijk nu!

Goedkoop huis taxeren? Kies een erkende taxateur

Uw huis taxeren of een vastgoed taxatie? Laat dit bij voorkeur doen door een erkende taxateur die is aangesloten bij een brancheorganisatie (NVM, VBO of VastgoedPRO) en staat vermeldt in het taxateursregister VastgoedCert of SCVM. Zo bent u verzekert dat het (gevalideerde) taxatierapport voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en gegarandeerd geaccepteerd wordt door alle Nederlandse geldverstrekkers. De taxateurs in onze vergelijking zijn allemaal aangesloten bij een van de brancheorganisaties en staan vermeld in een taxateursregister.

Taxatiewaarde huis

De taxateur zal het huis taxeren en bepaalt de waarde aan de hand van verschillende factoren. Hiervoor zal hij langskomen om het huis te bekijken en vaak enkele foto's te maken. Bij een taxatie wordt gekeken naar:

  • Het soort huis;
  • De oppervlakte;
  • Juridische aspecten;
  • De bouwkundige staat van het huis;
  • Esthetische en architectonische kwaliteit;
  • De kwaliteit van de afwerking van het huis;
  • De aanwezigheid van een tuin, garage, balkon etc.;
  • De locatie. Hierbij kunt u denken aan de plaats en de buurt waarin de woning staat. De taxateur kijkt ook naar het vergelijkbare woningaanbod in de omgeving.
Taxatierapport

Onze taxatietarieven-vergelijking zet alle taxatie huis kosten overzichtelijk voor u op een rijtje. Zo ziet u in één oogopslag wat de totale kosten zijn voor uw taxatie van het huis. Vergelijk de taxatiebureaus en vind de voordeligste taxatie voor uw huis online. Vergelijk nu!

Live chat - Online
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 53227 beoordelingen