Taxatierapport tarieven vergelijken
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 2.843 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatierapport gezocht?

Een taxatierapport bevat alle details over uw woning en de woningwaarde. Kies voor een verplicht gevalideerd taxatierapport bij de aanvraag van een hypotheek voor gegarandeerde acceptie of bespaar kosten met een ongevalideerde taxatie voor alle andere situaties.

Wat staat er in een taxatierapport?

In het taxatierapport staat de vrije verkoopwaarde van een object. In het rapport worden de omgeving, het object zelf en kenmerken van het object meegenomen om de waarde van een woning te bepalen. De vraagprijs van een woning wordt vaak gebaseerd op het taxatierapport.

Taxatierapport hypotheek

Voor het aanvragen van een hypotheek heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Voor de meeste geldverstrekkers is het bovendien belangrijk dat het rapport maximaal drie maanden oud is. Enkele banken accepteren een taxatierapport dat maximaal zes maanden oud is. 

Niet gevalideerd taxatierapport

Een niet gevalideerd taxatierapport is onbruikbaar voor het verkrijgen van een hypotheek. Het is echter wel te gebruiken voor andere doeleinden. Een ongevalideerde taxatie is vaak goedkoper dan een gevalideerd taxatierapport, omdat de kosten voor de validatie niet van toepassing zijn. Redenen om een niet gevalideerd taxatierapport aan te vragen zijn onder andere:

 • Waardebepaling bij verkoop;
 • Rondom een verzekering;
 • Rondom de verdeling van bezittingen;
 • Waardebepaling na een verbouwing.

Als u geen hypotheek gaat aanvragen, is een ongevalideerde taxatie vrijwel altijd een goede optie. Het scheelt u geld en u heeft voldoende aan een niet gevalideerd taxatierapport.

Kosten taxatierapport

Met onze taxatie tarieven vergelijking bespaart u direct op de kosten voor een taxateur. Daarnaast staan alle taxateurs altijd voor u klaar en hebt u binnen een dag een afspraak gemaakt voor een taxatie. Vul onze taxatie tarieven vergelijking in en vind direct de goedkoopste taxateur om een taxatierapport op te vragen! Zo wordt geld besparen op uw taxatie wel heel makkelijk.

Vergelijk alle taxateurs in uw regio en vind de goedkoopste! Vergelijk nu!

Nooit te veel betalen voor uw taxatie? Vul direct onze taxatietarieven-vergelijking in en vind de goedkoopste taxateur bij u in de buurt. Bij deze prijs zitten alle taxatierapport kosten inbegrepen. Vergelijk nu!

Als u de waarde van uw huis wilt laten bepalen, om wat voor reden dan ook, dan heeft u een taxatierapport nodig. In een taxatierapport staat alle details over uw woning die samen de woningwaarde bepalen. Als u een hypotheek aanvraagt, dan is een gevalideerd taxatierapport verplicht. Voor alle andere doeleinden kunt u kiezen voor een ongevalideerd taxatierapport.

De kosten van een taxatierapport staan niet vast, dus het is verstandig om tarieven van verschillende taxateurs te vergelijken. Met onze taxatietarieven-vergelijking bespaart u direct op de kosten voor een taxateur. Daarnaast staan alle taxateurs altijd voor u klaar en hebt u binnen een dag een afspraak gemaakt voor een taxatie.

Taxatierapport opvragen? Vergelijk alle taxateurs in uw regio en vind de goedkoopste! Vergelijk nu!

Waarvoor heb ik een taxatierapport nodig?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarvoor u een accurate waardebepaling van uw woning nodig kunt hebben. Uw situatie bepaalt of u een gevalideerd of ongevalideerd taxatierapport nodig heeft.

Gevalideerd taxatierapport voor een hypotheek

Een gevalideerd taxatierapport is verplicht bij de aanvraag of aanpassing een hypotheek. Bij een gevalideerd taxatierapport wordt er gecontroleerd of de taxateur en het taxatierapport aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Voor de meeste geldverstrekkers is het bovendien belangrijk dat het rapport maximaal drie maanden oud is. Bij elke taxateur die aangesloten is bij taxatietarieven.com krijgt u gegarandeerde acceptatie van uw gevalideerde taxatierapport.

Ongevalideerd taxatierapport

Een niet gevalideerd taxatierapport is onbruikbaar voor het verkrijgen van een hypotheek. Het is echter wel te gebruiken voor vele andere doeleinden. Een niet gevalideerd taxatierapport is vaak goedkoper dan een gevalideerd taxatierapport, omdat de kosten voor de validatie uiteraard niet van toepassing zijn. In deze gevallen heeft u geen validatie nodig:

 • Waardebepaling bij verkoop;
 • Rondom een verzekering;
 • Rondom de verdeling van bezittingen;
 • Waardebepaling na een verbouwing.

Als u geen hypotheek gaat aanvragen, is een ongevalideerde taxatie vrijwel altijd een goede optie.

Voor elke situatie een voordelige taxatie. Vergelijk nu!

Wat staat er in een taxatierapport?

Alle eigenschappen en details van een woning staat genoteerd in het taxatierapport. Op basis van deze eigenschappen wordt de vrije verkoopwaarde van de woning bepaald. De taxateur legt onder andere de volgende eigenschappen vast in het taxatierapport:

 • Woningtype;
 • Locatie van de woning;
 • Bouwkundige kwaliteit van de woning;
 • Afwerkingsniveau van de woning;
 • Oppervlakte van de woning en het perceel;
 • Esthetische en architectonische kwaliteit;
 • Aanwezigheid van een tuin, balkon, garage, etc.;
 • Omgevingsfactoren;
 • Bestemmingsplan;
 • Publieks- en privaatrechtelijke aspecten.

Direct taxatie kosten besparen?

Wat kost een taxatierapport? Dat is afhankelijk van het taxatiebureau. De kosten voor het taxeren van uw huis zijn dus per makelaar/taxateur verschillend. Naast de kosten voor het rapport zelf, zijn er ook nog enkele bijkomende kosten:

 • Verschotten;
 • Administratiekosten;
 • Kadastrale kosten/recherche;
 • Eventuele validatiekosten (bij NHG en/of NWWI);
 • BTW (21%)
Taxatierapport

Nooit te veel betalen voor uw taxatie? Vul direct onze taxatietarieven-vergelijking in en vind de goedkoopste taxateur bij u in de buurt. Bij deze prijs zitten alle bovengenoemde taxatierapport kosten inbegrepen. Vergelijk nu!

Live chat - Online
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 58104 beoordelingen