Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 2.509 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Taxatierapport gebruiken voor herberekening WOZ waarde

Bent u het niet eens met de WOZ waarde die de gemeente heeft vastgesteld? Dan kunt u bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift kunt u het beste ondersteunen met een taxatierapport. Deze zogenaamde WOZ contra taxatie vergroot uw kans om gelijk te krijgen van de gemeente aanzienlijk, u heeft bij een verschil tussen de WOZ waarde en de taxatiewaarde immers zeer betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. U kunt uw huidige WOZ waarde makkelijk opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl/.

Wilt u zeker weten dat u niet onnodig veel geld uitgeeft aan een WOZ taxatie?

WOZ-taxateur voor WOZ-taxatie WOZ-bezwaar maken

WOZ taxatie door een erkende WOZ taxateur

U wilt natuurlijk verzekerd zijn van de beste kwaliteit voor uw WOZ contra taxatie. Alle WOZ taxateurs die aangesloten zijn bij taxatietarieven.com zijn erkend en ingeschreven in een register. Inschrijving bij een register is alleen mogelijk als de taxateur aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Zo bent u verzekerd van een vakkundige taxatierapport waarmee u bezwaar in kunt dienen tegen de WOZ waarde.


Maak niet teveel kosten voor een WOZ taxatie! Vergelijk direct WOZ taxateurs en laat uw woning taxeren voor te laagste prijs.

Hoe maak ik bezwaar met mijn WOZ contra taxatie?

Blijkt uit het taxatierapport dat de WOZ waarde en taxatiewaarde niet overeenkomen? Dan kunt u bezwaar indienen. Jaarlijks ontvangt u van de gemeente een nieuwe WOZ-beschikking. Vervolgens heeft u zes weken de tijd (gerekend vanaf de datum die op de WOZ-beschikking staat) om schriftelijk bezwaar in te dienen bij de gemeente. Vermeld hierin duidelijk de redenen waarom je bezwaar maakt en benadruk het verschil tussen de WOZ waarde en de taxatiewaarde.

Als u meer tijd nodig heeft dan de gestelde zes weken, kunt u een pro forma bezwaarschrift indienen. Dit houdt in dat u de gemeente uitlegt dat u bezwaar wilt indienen, maar meer tijd nodig heeft om onderzoek te kunnen doen (bijvoorbeeld omdat de WOZ contra taxatie niet op tijd uitgevoerd kan worden). Vraag in dit pro forma bezwaarschrift altijd om een akkoordbevinding van de gemeente, zodat u zeker weet dat het verzoek tot uitstel wordt ingewilligd.

Kostenvergoeding taxatierapport WOZ waarde

Word u in het gelijk gesteld en de waarde naar aanleiding van uw bezwaarschrift verminderd? Vraag de gemeente dan altijd om een vergoeding van de kosten voor het taxatierapport WOZ waarde. Deze vergoeding bedraagt maximaal €242,-.

U wilt toch ook niet de dupe zijn van een te hoog ingeschatte WOZ waarde? Laat een WOZ taxatie uitvoeren door een deskundige WOZ taxateur. Dit kan u wel honderden euro's per jaar besparen!

WOZ-bezwaar maken

Live chat - Online
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 61755 beoordelingen