Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 1.204 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Woz-taxatie

Met een Woz-taxatie kunt u bezwaar maken tegen de Woz-waarde die de gemeente heeft vastgesteld. Dit bezwaarschrift kunt u het beste ondersteunen met een taxatierapport. Deze zogenaamde Woz contra taxatie vergroot uw kans om gelijk te krijgen van de gemeente aanzienlijk. 

Taxatie Woz-waarde

U heeft bij een verschil tussen de Woz-waarde en de taxatiewaarde zeer betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente stelt. U kunt uw huidige Woz-waarde makkelijk opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl/.

U wilt natuurlijk verzekerd zijn van de beste kwaliteit voor uw Woz contra taxatie. Alle Woz-taxateurs die aangesloten zijn bij taxatietarieven.com zijn erkend en ingeschreven in een register. Inschrijving bij een register is alleen mogelijk als de taxateur aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Zo bent u verzekerd van een vakkundige taxatierapport waarmee u bezwaar in kunt dienen tegen de Woz-waarde.


Maak niet teveel kosten voor een Woz-taxatie! Vergelijk direct Woz-taxateurs en laat uw woning taxeren voor te laagste prijs.

Woz-bezwaar indienen

Blijkt uit het taxatierapport dat de Woz-waarde en taxatiewaarde niet overeenkomen? Dan kunt u bezwaar indienen. Jaarlijks ontvangt u van de gemeente een nieuwe Woz-beschikking. Vervolgens heeft u zes weken de tijd (gerekend vanaf de datum die op de Woz-beschikking staat) om schriftelijk bezwaar in te dienen bij de gemeente. Vermeld hierin duidelijk de redenen waarom je bezwaar maakt en benadruk het verschil tussen de Woz-waarde en de taxatiewaarde. Als u meer tijd nodig heeft dan de gestelde zes weken, kunt u een pro forma bezwaarschrift indienen. Dit houdt in dat u de gemeente uitlegt dat u bezwaar wilt indienen, maar meer tijd nodig heeft om onderzoek te kunnen doen (bijvoorbeeld omdat de Woz contra taxatie niet op tijd uitgevoerd kan worden). Vraag in dit pro forma bezwaarschrift altijd om een akkoordbevinding van de gemeente, zodat u zeker weet dat het verzoek tot uitstel wordt ingewilligd.

Met een lagere Woz-waarde bent u minder geld kwijt aan gemeentelijke belastingen. Een Woz-taxatie loont dus vrijwel altijd als u goede redenen heeft om te denken dat de Woz-waarde te hoog is vastgesteld. Aankopingspunten hiervoor zijn een lagere Woz-waarde van vergelijkbare woningen in de directe omgeving en een extreme stijging van de Woz-waarde.

Kosten taxatie Woz

Wordt u in het gelijk gesteld en de waarde naar aanleiding van uw bezwaarschrift verminderd? Vraag de gemeente dan altijd om een vergoeding van de kosten voor het taxatierapport Woz-waarde. Deze vergoeding bedraagt maximaal €242,-.

U wilt toch ook niet de dupe zijn van een te hoog ingeschatte Woz-waarde? Laat een Woz-taxatie uitvoeren door een deskundige Woz-taxateur. Dit kan u wel honderden euro's per jaar schelen!

Woz-bezwaar maken

Live chat - Online
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 97339 beoordelingen