Compare the prices of different appraisers
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 2.817 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Appraiser for valuation house

Zoekt u een taxateur om de waarde van uw woning te bepalen? Bij ons bent u daarvoor aan het juiste adres. 

Taxateur gezocht

De waarde van uw woning bepalen kan om verschillende redenen noodzakelijk zijn. Welke redenen er zijn om een taxatie te laten doen, leggen wij hier uit:

• Verkoop eigen woning;
Bij de verkoop van uw eigen woning is een taxatie handig om de marktwaarde van de woning te bepalen
• Aankoop woning;
Bij de aankoop van een woning kunt u een taxatie laten uitvoeren om een bod op te baseren
• Verbouwing of verzekering van eigen woning;
Voor een verbouwing van uw woning of een verzekering is een taxatie praktisch om de (nieuwe) waarde van uw woning te bepalen
• Hypotheek verkrijgen.
Ten slotte is een taxatie vaak een vereiste bij geldverstrekkers om een hypotheek te verkrijgen

Taxateurs vergelijken

Via ons vindt u eenvoudig en snel de goedkoopste taxateur in uw regio. De taxatiekosten kunt u deels zelf in de hand houden, u kiest immers zelf een taxateur via ons. U betaalt hierdoor nooit teveel. De taxateurs op de website zijn gecertificeerd en/of beëdigd en voldoen aan de laatste normen. Al onze taxateurs leveren een NWWI taxatierapport, dus u krijgt altijd de beschikking over een gevalideerd taxatierapport.

Werkwijze taxatie woning

Onze werkwijze bestaat uit meerdere stappen:

  1. Vergelijk taxateurs bij u in de buurt;
  2. Kies een taxateur;
  3. Contactformulier invullen;
  4. Taxateur neemt contact op.

Taxeren: alles wat u moet weten

• Wat doet een taxateur precies
Een taxateur schat de waarde van uw huis in en vermeldt dat in een taxatierapport. Pas als iemand aan de eisen van de certificeringsregeling voldoet en staat ingeschreven bij VastgoedCert of SCVM, kan hij zich taxateur noemen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon.
• Hoe verloopt de taxatie
Het taxatieproces bestaat uit twee fases. De eerste fase wordt de ‘opname van de woning’ genoemd, er wordt dan zoveel mogelijk informatie over de woning genoteerd. Dit is informatie over: het soort woning, de grootte, aard en indeling van de woning en het perceel, de ligging van de woning en het uitzicht/overlast/voorzieningen, afwerkingsniveau van de woning, bouwkundige kwaliteit, esthetische en architectonische kwaliteit, beperkte zakelijke rechten op het huis/ondergrond. Het tweede deel van het taxatieproces bestaat uit het taxatierapport.
• Wat staat er in een taxatierapport
In het taxatierapport komen de uitkomsten van de opname van de woning terug. De inhoud van het rapport heeft betrekking op de onderhoudstoestand, de onderbouwing van het waardeoordeel, privaatrechterlijke aspecten, omschrijving van de omgeving/object, verontreiniging en publieksrechterlijke aspecten. Op deze zaken wordt de taxatiewaarde gebaseerd. 
• Waar heb ik een taxatie voor nodig
Taxaties zijn in sommige situaties verplicht. Bij de financiering van een aangekochte woning, het oversluiten van een bestaande hypotheek, het verhogen van een bestaande hypotheek bij een verbouwing, het doen van aangifte successierecht en het doen van gewone belastingaangifte is is een taxatie verplicht. 
Er zijn ook situaties waarin een taxatie niet verplicht is, maar wel handig kan zijn. Bij het aankopen van een woning wilt u de waarde weten van de woning, u wilt uw eigen woning verkopen, u wilt inzicht in de waarde krijgen bij een boedelscheiding of wilt de WOZ-waarde controleren.
• Hypotheek en taxatie
Bij de financiering van een aangekochte woning, het oversluiten van een bestaande hypotheek of het verhogen van een bestaande hypotheek bij een verbouwing heeft u een taxatie van de woning nodig. 
• Wat is een NWWI/NHG gevalideerde taxatie
Voor het aanvragen van een hypotheek heeft u een NWWI taxatie nodig. Zij controleren of uw taxatierapport aan de strenge eisen en voorwaarden voldoet. Een NWWI taxatie wordt door alle Nederlandse geldschieters geaccepteerd. Met een NWWI taxatie kunt u een hypotheek met NHG aanvragen. De bank heeft dan de zekerheid dat de hypotheekschuld wordt terugbetaald als u onverhoopt niet meer kunt betalen. In ruil voor deze zekerheid biedt de geldverstrekker een rentekorting die flink op kan lopen.
• Wat is het verschil tussen een waardebepaling huis en een taxatie
Wanneer de waarde van uw huis officieel vastgelegd moet zijn, heeft u een taxatie nodig. Wanneer u de verkoopprijs van uw woning wilt kunnen schatten, is een waardebepaling voldoende. Deze hoeft dan niet officieel onderbouwd te zijn door een taxateur. Een waardebepaling van uw huis kan dus door de makelaar gedaan worden, waar een taxatie door de taxateur uitgevoerd moet worden.
• Aan welke kwaliteitseisen moet een taxateur voldoen
Een taxateur moet aan vier eisen voldoen: ingeschreven bij VastgoedCert/SCVM, lid zijn van NVM/VBO/VastgoedPRO, taxatierapport opmaken conform eisen Centraal Hypothecair Fonds, voldoende bekend zijn met regio.
• Wat kost een taxatie
Vroeger was het tarief voor de taxatie afhankelijk van de getaxateerde waarde van de woning, er werd dan 1,85 promille in rekening gebracht als courtage. Tegenwoordig hanteren steeds meer taxateurs een vast tarief voor hun diensten. Let wel goed op wat er allemaal bij het tarief inbegrepen zit, er kunnen nog kosten worden gerekend als kadasterkosten, gemeentelijke leges, administratiekosten, validatiekosten en opslag voor de taxateur. BTW is ook niet altijd inbegrepen, dat is 21% van het totaalbedrag.

Live chat - Online
9,5
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,5 / 10 - 39775 beoordelingen