Vergelijk de taxatietarieven
"Binnen 10 minuten al telefoon van de makelaar"Dhr. Mulder "Alles lekker snel geregeld"Mvr. Smeets "Snel, tijdig en voor een mooie prijs een keurig rapport!"Dhr. Wassenaar
Vorige week hielpen wij 1.265 mensen!
90% van de taxatie-aanvragen is binnen 3½ uur ingepland

Informatie over Taxatietarieven

Iedereen wil graag het laagste tarief voor een taxatie. Wij van Taxatietarieven.com vergelijken de taxatiekosten van verschillende taxateurs voor u. Op die manier weet u zeker dat u nooit te veel betaalt voor uw taxatie.

Naast het vergelijken van taxateurs vindt u bij ons ook meer informatie over allerlei onderwerpen die te maken hebben met taxaties.

Taxatieregister

Alle taxateurs van taxatietarieven.com zijn ingeschreven zijn in het taxatieregister NRVT.

NRVT staat voor Stichting Nederlands Register Vastgoed Taxateurs. Taxateurs die zich laten registreren bij NRVT mogen de titel Register-taxateur voeren. Op die manier laat de taxateur zien dat hij zich houdt aan de regelgeving en besluitvorming binnen NRVT. De taxateur voldoet daarnaast ook aan alle toelatings- en beroepseisen, want alleen gekwalificeerde taxateurs worden tot dit register toegelaten.

De NRVT is opgericht door de beroeps- en brancheorganisaties NVM, NVR, Vastgoedpro en VBO Makelaar en door de registers voor makelaars en taxateurs RICS en NRVT. En de NRVT houdt toezicht op de kwaliteit, onafhankelijkheid en integriteit van Geregistreerde Taxateurs.

Makelaarsbrancheverenigingen

Wat is VastgoedPRO?
Iedereen mag zich tegenwoordig makelaar of taxateur noemen, maar niet iedereen kan u dezelfde kwaliteit bieden. Om zich te onderscheiden, hebben diverse makelaars en taxateurs zich ingeschreven bij de beroepsorganistatie VastgoedPRO. Wanneer een taxateur lid wil worden van VastgoedPRO dan wordt geëist dat deze gecertificeerd is bij het taxatieregister NRVT. VastgoedPRO kan daarom gezien worden als hét keurmerk onder de makelaars en taxateurs. Wanneer u kiest voor een VastgoedPRO-taxateur weet u dat zijn/haar taxaties altijd worden geaccepteerd door de Nationale Hypotheek Garantie en de hypotheekverstrekkers.

Nederlandse Vereniging voor Makelaars en Taxateurs (NVM)
De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Ze bestaat sinds 1898 en heeft haar hoofdkantoor in Nieuwegein. De NVM is thuis in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Namens de leden zorgt de NVM voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek. De NVM Vereniging heeft inmiddels ruim 4000 leden.

Wat is een VBO Makelaar?
VBO Makelaar is de snelst groeiende en tweede brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. De ruim 1000 makelaars/taxateurs richten zich op Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed, Agrarisch Vastgoed en/of (WOZ-)taxaties. De VBO-leden staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Ze zijn vakbekwaam en worden permanent getoetst op hun vakkennis. Om de kwaliteit van dienstverlening te waarborgen zijn de VBO-leden gehouden aan de gedragscode. Op hun handelen wordt toegezien door een onafhankelijk tuchtcollege. De VBO behartigt de belangen van haar leden richting politiek en overheid. Daarnaast zijn ook marktordening en dienstverlening kerntaken. De VBO is opgericht in 1985 en gevestigd in Rijswijk.

Overige

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) 
Wanneer u een lening afsluit voor het kopen of verbouwen van een woning kunt u een garantie krijgen in de vorm van de Nationale Hypotheek Garantie. De NHG accepteert alleen taxatatierapporten van gecertificeerde taxateurs. Daarnaast wordt het taxatierapport uitsluitend geaccepteerd als deze door tussenkomst van een erkend instituut (bijvoorbeeld een NHG-taxatie) is uitgebracht. Taxatie uit laten voeren? Vergelijk dan nu de taxatietarieven van verschillende taxateurs.

Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI)
Het NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat als keurmerk geldt voor taxateurs. Een taxatierapport met NWWI-keurmerk wordt door alle hypotheekgeldverstrekkers en stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG) geaccepteerd. Het NWWI ziet erop toe dat elke taxatie volgens heldere richtlijnen tot stand komt.
Voor een NWWI-taxatie zal de taxateur een opslag berekenen bovenop het reguliere tarief. Het NWWI berekent de taxateur namelijk € 51,43 voor het NWWI-keurmerk. Daarnaast vergt een NWWI-taxatie meer tijd.

Contactorgaan Hypothecair Fonds (CHF)
Het Contactorgaan Hypothecair Financiers (CHF) is de koepel waarbinnen hypotheekverstrekkers (banken, verzekeraars, pensioenfondsen) gedragsregels hebben afgesproken. Het CHF is in 1990 opgericht door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), het Verbond van Verzekeraars, de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en Bouwfonds Hypotheken B.V.. De NVB voert het secretariaat voor het CHF. Doel van het CHF is onder andere toezien op de naleving van de gedragscode.

Nu een NWWI-taxatie aanvragen? Vergelijk dan de taxatietarieven van de verschillende taxateurs.

Live chat - Online
9,6
Beoordeling van Taxatie Tarieven: 9,6 / 10 - 98159 beoordelingen